"

16.6.14

Provetsa col·labora amb la Nit per la Recerca


Provetsa ha col·laborat amb la 1a Nit per la Recerca a la Catalunya Central, impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

El sopar-espectacle, servit pel xef Nandu Jubany, va comptar amb la presència de moltes personalitats del món de la política, l'empresa, la cultura i l'espectacle, entre les quals hi havia Francesc Homs, conseller de la Presidència i Portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic; Joan Roca, president del Consell Comarcal d'Osona; i Jordi Montaña, Rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

També van passar pel fotocall celebritats del nostre país com els actors de "La Riera" de TV3, David Selvas, Paul Berrondo i Jordi Planas, les actrius Montse Guallart, Núria Gago ("Kubala, Moreno i Manchón", TV3), Olalla Moreno, i l'actor i cantant Bruno Oro ("Polònia", TV3).

L'acte, conduït i presentat per la periodista Helena Garcia Melero i l'actriu Aina Clotet, fou amenitzat amb les actuacions de Lucrecia, Jordi Lp, Leslie de Sirex o El Dr. Estivill entre altres, sota la direcció artística del músic Pep Sala.

A la vetllada hi van assistir un total de 227 persones i es van poder recollir 49.300 euros, que aniran destinats íntegrament a la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, dirigida pel Dr. Ventura Clotet, per estudiar el microbioma i l'envelliment relacionat amb la infecció pel VIH.

El Dr. Ventura Clotet, director de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, i un dels líders mundials en la lluita contra aquesta malaltia, va valorar molt positivament la resposta de la societat de la Catalunya Central i va manifestar que "si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica, ara se'ns obre un nou front contra el qual cal lluitar: el microbioma i l'envelliment accelerat dels pacients de sida". I va afegir que "ara no és qüestió de temps sinó de diners i per això és tant important aquesta festa, per accelerar el procés de recerca".