"

25.7.14

El Dr. Clotet parla de la investigació del VIH a Provetsa


Aquesta setmana l'equip de Provetsa ha tingut l'oportunitat de poder compartir coneixement amb el Dr. Ventura Clotet, metge i pioner en la investigació del Virus d'Immunodeficiència Humana (VIH).

El Dr. Clotet va explicar la investigació que està portant a terme sobre el Microbioma, que tal com descriu ell mateix "és la flora que recobreix les parets interiors de l'intestí que està format per bacteris, fongs, virus,…". La investigació del VIH ha permès al Dr.Clotet i al seu equip a entendre millor com vèncer la Sida i poder viure més anys, allunyant-nos de malalties que acceleren l'envelliment.

La xerrada va tenir lloc aquest dimarts al migdia a l'Hotel Ciutat de Vic en motiu del patrocini de Provetsa a la Nit per la Recerca, que es va celebrar el passat mes de juny al Serrat del Figaró, a Taradell.

L'equip de Provetsa i del Dr. Clotet es van emplaçar més endavant a fer una sessió de treball conjunta amb la finalitat de compartir i intercanviar coneixement, ja que un dels factors més rellevants que intervé en l'equilibri del Microbioma és l'alimentació.