"

27.8.14

Un estudi avalua el comportament dels garrins a l'hora d'acceptar nous aliments


Investigadors del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han fet un estudi per tal d'avaluar el comportament i l'aprenentatge social dels garrins a l'hora d'acceptar nous aliments.

L'estudi s'ha fet a partir de tres experiments consecutius durant el període de deslletament (fins als 49 dies d'edat) de 448 garrins. Els resultats obtinguts en els tres experiments mostren que les interaccions socials entre els porcs de la mateixa espècie, que tenien una experiència recent amb un pinso amb una determinada aroma, estimulen i milloren la preferència per aquests pinsos i podrien fins i tot anul·lar el rebuig de nous aliments. Els senyals transferits són presents al voltant del musell dels garrins com a resultat de l'alimentació, la masticació i l'alliberament d'aroma retronasal.

Segons els investigadors de la UAB, aquests resultats podrien tenir una gran importància en algunes etapes crítiques del desenvolupament del porc, perquè reduirien els possibles costos d'energia associats a l’aprenentatge individual.

Trobareu més informació detallada clicant aquí.