"

26.9.14

Els països de la UE lideren el rànquing mundial de traçabilitat alimentària


Els països que integren la Unión Europea i l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC) -Liechtenstein, Suïssa, Noruega i Islàndia- són líders en traçabilitat alimentària. Així mateix queda reflexat en el rànquing mundial, que s'ha elaborat recentment, per mostrar quin són els continents que treballen seguint una traçabilitat alimentària més acurada i transparent.

Per elaborar aquest ràquing, s'han avaluat les regulacions sobre traçabilitat alimentària de diferents països del món, tenint en compte si porten a terme un programa obligatori per a conèixer la procedència dels aliments i el seu viatge a través dels diferents nivells de la cadena alimentària, si s'utilitzen mitjans informàtics i electrònics per fer els controls, si a les etiquetes alimentàries s’hi especifica l'origen i la informació és comprensible pels consumidors, entre d'altres aspectes.

La continuació del rànquing, liderada per països europeus, l'ocupen Japó, Canadà, Estats Units, Brasil, Austràlia i Nova Zelanda. Tots aquests països, porten a terme controls menys rigorosos, tot i que estan treballant per a millorar la traçabilitat dels aliments. Val a dir, que aquest estudi exclou Rússia perquè hi ha poca informació disponible al respecte per poder-la avaluar.

Aquest informe ha estat elaborat per Brian Sterling, director de Global Food Traceability Center (GFTC) qui considera que és necessari que s'estableixi un acord comú a nivell mundial per tal de seguir els mateixos requisits i regulacions de traçabilitat, la qual cosa permetria reduir despeses, agilitzar el seguiment i identificcació dels aliments i millorar la traçabilitat.

Trobareu tots els detalls de l'estudi clicant aquí.