"

29.9.14

Rebran ajudes els exportadors de carn pel tancament del mercat rus?


Fa gairebé un any i mig que el Servei d'Inspecció Agrícola i Ramadera (SIAG) va anunciar la restricció temporal de les importacions de carn congelada procedents d'Espanya i dels Països Baixos. Aleshores, Moscou va considerar que les empreses espanyoles i holandeses no complien amb els requisits de control fitosanitari previ a l'exportació de la carn. En aquell moment, 750 empreses de l'Espanya i Catalunya van quedar-se sense vendre carn a Rússia.

A principis del mes d'agost d'aquest any, la Comissió europea va aprovar dos reglaments amb mesures per a certes fruites i verdures, i un mes més tard va aprovar altres reglaments amb ajudes pel sector làctic.

Rússia és el principal client de les exportacions de vacu comunitàries. El 2013, va absorbir el 16% del total, superant les 72.000 tones. En el primer semestre del 2014, les exportacions a Rússia van créixer un 83% respecte al primer semestre del 2013, arribant gairebé a 60.000 tones i esdevenint Rússia el principal client.

Ara la qüestió que es planteja és si també rebran ajudes els exportadors de carn de vacu, porcí i oví per compensar el tancament del mercat rus.

Trobareu més informació clicant aquí.