"

12.12.14

Provetsa assistirà al primer simposi sobre fertilització i gestió de purins


El certamen se celebrarà a Vic els propers 17 i 18 de desembre
Provetsa assistirà, els propers 17 i 18 de desembre, al primer simposi internacional sobre fertilització i gestió de les dejeccions ramaderes, impulsat pel Departament d'Agricultura i Ramaderia, que es celebrarà a l'Edifici del Sucre de Vic, i que pretén posar fil a l'agulla a la problemàtica que afecta molts ramaders i de retruc, tot el sector.
El passat mes de juny van tancar les sis plantes de tractament de residus ramaders que hi havia a Catalunya, per retallades estatals de les retribucions a les instal·lacions de producció d'energia elèctrica a partir de fonts d'energia renovables, cogeneració i residus, fet que va generar una problemàtica que el sector necessita solucionar.
El simposi vol crear debat i donar resposta als ramaders i a tot el sector perquè coneguin sistemes de tractament que funcionen amb èxit a altres països i poder-los aplicar als seus casos concrets. Es tractaran aspectes fonamentals en la gestió de nitrats de la Unió Europea, la gestió de l'alimentació al porcí, costos i mediambient, o l'evolució i la problemàtica lligada a la gestió de nitrats a Catalunya.