"

20.2.15

Provetsa incorpora al seu catàleg un pinso en gel-crema pel primer dia de vida


Provetsa ha incorporat a la seva cartera un dels productes més innovadors pensat per fomentar el consum de pinso des del primer dia de vida i aconseguir així una millor maduració intestinal. Es tracta d'EarlyStart, de la companyia de productes nutricionals per a porcs EarlyPig, l'únic pinso dissenyat en gel-crema per fomentar el consum de pinso els primers deu dies de vida. Gràcies a això, tot i que el consum els primers quatre dies es baix, es produeix una millora enzimàtica en l’intestí del garrí que li permet estar adaptat a la digestió de proteïnes vegetals i sòlides abans del deslletament. El producte ha estat guardonat amb diversos premis d'innovació, tant pel seu contingut, com pel seu continent.
Cada animal consumeix una mitjana de deu grams per dia, tenint en compte que els primers dies de vida, el garrí menja menys. Es calcula que una garrinada consumeix una safata de 250 grams cada tres dies. El consum depèn de la llet que produeixin les mares, i afavoreix el consum d’aquells garrins que tenen menys disponibilitat de menjar. El format de la safata i la textura en gel-crema han sigut també motiu de reconeixement ja que s’eviten les pèrdues de producte i es facilita l’accés del garrí a l’aliment.
Gràcies a aquest nou producte s’obtindran garrinades mes homogènies, es reduiran les baixes en la fase de lactació i s'obtindran uns garrins amb major pes al deslletament i sobretot, preparats ja a nivell digestiu per a una alimentació sòlida i majoritàriament vegetal.