"

29.5.15

La sequera i l'onada de calor comporten grans pèrdues de la producció


La sequera de les últimes setmanes, sumada a l'onada de calor, avançarà la collita del cereal d'hivern. És el que asseguren els pagesos, que alerten que ja s'ha perdut el 40% de la producció de blat, el 44% de la producció d'ordi i el 38% de la collita de colza a Catalunya per a la campanya de la collita 2015.
La sequera i l'onada de calor, gens habituals per aquesta època, comporten unes pèrdues de producció que en certes comarques ja arriben al 70% i també estan afectant els cereals d'hivern conreats en terres de regadiu, que ja tenen unes pèrdues d'entre el 10 i el 20%. Les pèrdues de producció que ja es donen per consolidades suposen unes pèrdues econòmiques de 32 milions d'euros en la producció de blat, 57 milions d'euros en la producció d'ordi i 2 milions d'euros en la producció de colza.
Els pagesos ja han començat a organitzar-se per demanar al Ministeri que es bonifiqui el 50% de les quotes de la Seguretat Social dels mesos de juny 2015 a maig 2016, i una moratòria d'un any sense interessos del pagament de quotes de Seguretat Social dels mesos de juny de 2015 a maig de 2016.