"

27.3.12

Jordi Font rep el certificat dels Acords Voluntaris de la mà del conseller Recoder


El gerent de Provetsa, Jordi Font, ha rebut el certificat d'adhesió al Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle a Catalunya de la mà del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest dilluns, 26 de març, a les 10.30 h al Palau de la Generalitat i ha estat presidit pel conseller Recoder, acompanyat pel secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà.

Provetsa és la primera empresa del sector agroramader d'Osona a adherir-se al programa d'Acords Voluntaris a partir del qual es compromet a elaborar -a través de LOWCO2 Project- un inventari de les seves emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH), plantejar i implantar accions per reduir-les així com també fer pedagogia i promoure la iniciativa entre els seus clients.

Tal com ha explicat Font, des de Provetsa “hem començat a implementar mesures per a la reducció del nostre impacte per tal de ser més eficients en el consum energètic i en la utilització dels equips ja existents. Al mateix temps, estem realitzant tasques de conscienciació per a un ús correcte del mateixos la qual cosa no tan sols ens permet reduir les emissions de GEH sinó també millorar en competitivitat”. Entre d'altres mesures, Provetsa ha substituït les ampolles de plàstic per fonts d'aigua, ha millorat el reciclatge de paper i material d'oficina, i ha automatitzat l'apagada d’aquells equips no necessaris fora de l'horari d’oficina.

Aquest seguit d'accions s'inclouen en les activitats de comercialització de productes d'alimentació animal i farmàcia veterinària, i en l'edifici i seu central de Provetsa on hi ha les oficines, magatzem i atenció al públic que comparteix juntament amb les empreses Genefarm, LOWCO2 i Sanivet.

El conseller Lluís Recoder ha agraït i felicitat al gerent de Provetsa pel seu compromís i per ser pioners amb aquesta adhesió com a empresa del sector agroramader. A part de contribuir en la millora de les emissions a Catalunya, aquest compromís permet a l'organització assolir un posicionament estratègic de futur en termes ambientals i de canvi climàtic.

El Programa d'Acords Voluntaris, impulsat per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, estableix que es disposa fins al mes d'abril de cada any per presentar els resultats de les accions plantejades l'any anterior. Per tant, serà l'abril del 2013 quan Provetsa disposarà dels resultats de les mesures identificades aquest 2012.

Provetsa és una empresa familiar amb més de 30 anys de trajectòria en el sector ramader. El seu objectiu és abastir d'aquells productes i serveis que necessita la pagesia i que els ajudin a produir aliments de qualitat. Provetsa creu en una pagesia lligada al territori i del que n'ha tingut cura durant generacions. Recolza també la indústria agroalimentària amb actituds actives i positives, i aposta per la producció d'aliments sans i assequibles per a tothom.