"

23.9.15

Hipra presenta una fusió de vacunes als clients de Provetsa


El passat 17 de setembre es va realitzar la jornada de presentació de la fusió de vacunes Eryseng Parvo i Unistrain Prrs de la multinacional catalana Hipra. La jornada es va fer en un format innovador en què es demanava la opinió a quatre ponents amb diferents perspectives del sector: Enric Marco, consultor internacional i fundador de Marco Vetgrup; Joaquim Segalés, director del centre d’investigació CRESA i professor de la UAB; Sergi Armengol, soci de Sergal Gestió Ramadera i productor porcí especialitzat en genètica, i el veterinari Pere Riera dels serveis tècnics d'Hipra.
Durant la jornada, on hi van participar un centenar de persones, es va parlar de quin es el futur de la producció porcina i quins són els avenços i canvis que cada un dels participants preveu d’aquí al 2030. Entre d’altres, es va comentar que en els pròxims anys es reduirà de forma significativa la disponibilitat d’antibiòtics per fer front a les malalties i que ens haurem d’anticipar a aquestes via millores en maneig i prevenció. Tots van coincidir també en què aquells antibiòtics que són de vital importància pel seu ús en humana, deixaran d’estar disponibles per a l’ús veterinari en un període més o menys proper. També es va parlar del potencial genètic de la truja reproductora, es va comentar que encara no coneixem el límit de la importància del rendiment per animal versus el nombre de garrins per truja.
Pel que fa al futur de la producció també van estar d’acord que a nivell europeu no podem ser competitius en preu respecte països com Brasil, els Estats Units o Canadà, però que per contra tenim una millor percepció de qualitat pels països importadors com Rússia i Japó. En els pròxims anys, per mantenir aquesta percepció de més qualitat dels porcs produïts a Europa, s’haurà de continuar fent avenços en benestar animal, reducció d’ús d’antibiòtics i eradicació de malalties com la salmonel·la.
En finalitzar el debat es va fer una breu presentació de les vacunes Eryseng Parvo i Unistrain Prrs que, com a principal innovació, es poden aplicar de forma conjunta i així reduir el nombre de punxades a l’animal, millorant-ne el benestar i reduint la feina del granger.