"

30.9.15

Algunes entitats lluiten contra el malbaratament alimentari


Sabies que el 45% de totes les fruites i verdures que es produeixen es llencen? Això passa en un món on gairebé 800 milions de persones passen gana. Espigoladors és només una de les entitats que es dediquen a recuperar la fruita i la verdura que es descarta, ja que consideren que són aptes pel consum i que representa una pèrdua de la mà d'obra, l'aigua, l'energia, la terra i tot allò que forma part del procés de producció d'aquests aliments.
“Espigolar” és una activitat que es feia antigament en el sector rural en què gent amb pocs recursos anava a recollir les restes de les collites i les transformava en altres aliments com ara pa i farina. Ara, Espigoladors és una entitat sarrianenca constituïda recentment que lluita contra el malbaratament alimentari.
Aquesta associació ha teixit una xarxa de persones que recullen els aliments del camp que el pagès no pot vendre, ja sigui per motius estètics o econòmics. Els voluntaris, a canvi de la seva feina, s’emporten una part de la collita a casa. La resta va a parar a entitats i botigues solidàries i també se’n fan melmelades, cremes i salses. Properament començaran a fer conserves vegetals i patés. Aquests productes es venen sota la marca Es-Imperfect i es poden trobar en diverses botigues de Sarrià.