"

1.12.15

"Som pastor" reflexiona sobre la feina a pagès


En Miquel té 11 anys i viu a les afores del petit poble de Santa Eugènia (Mallorca). Cada matí, abans d'anar a l'escola, té cura dels seus animals. En Miquel és un petit heroi senzill local, que té una consciència clara i parla de la importància de saber el que mengem i com arriba a la nostra cuina. Gaudeix de la seva infància per convertir-se en l'adult compromès que somia ser.
És el protagonista d'aquest curtmetratge del realitzador Borja Zausen, “Som pastor”. L'infant reflexiona sobre la feina de pagès, “la mateixa feina ja t'ensenya el que has de fer”, conscient de la dificultat de dedicar-s'hi.
El curtmetratge posa èmfasi en l'estima del pagès cap als animals, “els has d'estimar, hi has de ser cada dia”, diu el jove pagès. Miquel destaca i és conscient de la necessitat de sacrificar un animal per poder-lo menjar, però des de la responsabilitat que comporta aquesta feina, “Sempre que menges, aquell animal l'han hagut de matar. Si llences la carn, és matar per matar, no té sentit”, diu.
Us recomanem que us mireu aquest treball audiovisual de només 8 minuts de durada

Som Pastor (I am a shepherd) from Borja Zausen on Vimeo.