"

17.12.15

És important portar el llibre de registre de tractaments al dia


Cal insistir en la importància que a les explotacions s'ha de portar al dia el llibre de registre de tractaments. Des de fa uns anys Provetsa ha fet el possible per facilitar als seus clients la feina tediosa d'anotar tota aquesta informació, ja que a través d'un servei web, les explotacions es poden descarregar el llibre de registre de tractaments. Només cal anotar al costat de cada medicament la identificació dels animals tractats i la data en la que aquest tractament s'ha realitzat.
La identificació dels animals pot ser a nivell individual o a nivell de grup. En el cas que siguin tractaments a tot un grup d'animals es pot identificar aquell grup amb el seu número de lot/partida o qualsevol altra informació que permeti identificar de forma clara quins són els animals en els quals s'ha aplicat el tractament. També es poden identificar de forma individual mitjançant el número de cròtal (bovins).
El fet de no tenir al dia el llibre de registre de tractaments pot ser motiu de sanció tant pel ramader com pel veterinari.
En aquest enllaç es pot veure el vídeo que mostra com accedir al llibre de registre de la nostra web i en cas de dubte es pot contactar al 938860433. Provetsa està treballant per tenir-lo disponible en altres formats.