"

29.2.16

S'espera que aquest abril s'acabi el veto rus a la carn de porc de la UE


S'espera que aquest mes d'abril l'Organització Mundial del Comerç (OMC) acabi amb el veto rus a la carn de porc de la UE, segons informa el portal de notícies Global Meat. Una bona notícia per la indústria de la carn de porc, que continua lluitant amb els preus baixos, ja que la producció supera la demanda. Rússia es va tancar al mercat de porcs vius, carn de porc i altres productes relacionats de la UE el gener del 2014, tallant gairebé el 25% de les exportacions de la UE en aquest sector.
La decisió de Rússia es basava en 4 casos de pesta porcina africana detectada en porcs senglars a les fronteres de Lituània i Polònia amb Bielorússia. Tot i que només afectava l'Europa de l'Est, Rússia es va negar a acceptar les importacions de zones no afectades de la UE.
La prohibició del comerç ha estat un problema de llarga durada en la indústria càrnia europea, que es va descriure com a “clarament desproporcionada, discriminatòria i no basada en la ciència” per la Comissió Europea.
Les restriccions comercials van fer que Rússia confiés en aliats més llunyans per proveir la demanda. El Brasil s'ha afirmat com el principal proveïdor de carn de porc de Rússia, amb un augment de les importacions del 38%.