"

16.7.12

El dia a dia dels nostres professionals


Amb el nostre veterinari més veterà, Pep Coma, engeguem una nova secció dedicada als professionals de Provetsa on ens explicaran el seu treball diari a la nostra organització.

Pep Coma: "La meva professió i la meva tasca a Provetsa va molt més enllà de ser un bon professional"

Pep Coma és veterinari especialitzat en vedells. Fa 21 anys que treballa a Provetsa. Cada dia visita entre 3 i 10 granges de lactació arreu de la geografia catalana arribant a recórrer, de mitjana, més de 200 km diaris. Assegura que la professió de veterinari és totalment vocacional i considera que la percepció de la salut animal ha millorat en comparació anys enrere. "Cada cop més els propietaris de les granges i els seus respectius cuidadors en són més conscients de la importància del benestar animal, però encara queda molta pedagogia per fer" diu.

Provetsa ofereix serveis de veterinària a centenars de granges localitzades a diferents municipis de les comarques catalanes per tal d'ajudar al sector ramader a produir aliments de qualitat, sans i respectuosos amb el medi ambient. "Una nutrició òptima és un dels aspectes més importants per aconseguir produccions de qualitat i, per tant, garantir carns gustoses i nutricionalment correctes" explica Coma. La prevenció de malalties és un altre dels aspectes essencials per aconseguir els objectius esperats en una producció d'animals. Aquesta és una de les tasques més rellevants que porta a terme diàriament Pep Coma. "Ens preocupem pel benestar animal i per això assessorem i transmetem els nostres coneixements i experiència als propietaris i cuidadors, i fem un seguiment continuat en les pautes recomanades de maneig, medicació, condició alimentària i pediatria per tal de minimitzar les pèrdues i aconseguir una producció òptima" explica.

Cada vegada més, les preocupacions per saber la procedència dels aliments o els additius alimentaris és rellevant pel consumidor. "Per això, la nostra tasca diària queda registrada en les fitxes tècniques del procés de producció per tal de garantir la qualitat i salut de la carn al consumidor" comenta i explica que en la producció d'aliments "el programa de control de la traçabilitat que apliquem és total".

"La meva professió i la meva tasca a Provetsa va molt més enllà de ser un bon professional i oferir un bon servei, per molt important que sigui" diu. La implicació, el compromís, la responsabilitat, la coherència i el sentit comú són els principals valors que sostenen el seu treball diari. "Tractem amb animals vius, per tant, ser productiu i implicar-te al cent per cent és essencial perquè una explotació sigui rendible. No ens podem permetre fallar" reitera i remarca que la involucració dels cuidadors, així com la tasca col·laborativa entre cuidador i veterinari és fonamental per arribar als objectius marcats.

Provetsa ofereix els seus serveis veterinaris per garantir les millors atencions als animals. "Sempre intentem ser-hi quan se’ns demana. El que és urgent, és urgent" destaca. Pep Coma assegura que el què més li agrada de la seva feina és el tracte amb les persones. "Estem en un sector que ha evolucionat i s'ha modernitzat, però ha sabut mantenir els valors i el respecte a les persones, i això és el què fa que aquesta professió sigui especial".