"

20.4.16

Provetsa participa a la Nit per la Recerca a la Catalunya Central


Provetsa va participar el passat 14 abril, per tercer any consecutiu, a la Nit per la Recerca a la Catalunya Central, que aquest any es va celebrar al restaurant Ca l'Enric, de la Vall de Bianya. L'acte l'organitza la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet.
La nit va consistir en un sopar presentat pel Mag Lari i l'actor Marc Clotet, que va comptar amb les actuacions dels humoristes Xuriguera i Faixedas, del cor de gospel Messengers i del mateix Mag Lari. Tots els beneficis que es van obtenir de l'acte aniran destinats a la recerca del microbioma humà, un dels fronts que s'està estudiant per curar la sida.
Gairebé 100 bilions de microbis viuen dins del cos humà. Estudiar la relació del microbioma amb el sistema immunològic podria ser clau per millorar la capacitat de reacció d'aquelles persones que tenen un sistema immunològic debilitat, com és el cas dels afectats pel VIH. A més, un microbioma sa podria assegurar un envelliment de més qualitat.

Osona, Bages i la Garrotxa
La Universitat de Vic, la Fundació Lluita Contra la Sida i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa són els impulsors de la càtedra. La primera edició de la Nit per la Recerca es va celebrar el 2014 a Osona i es van obtenir 49.300 euros destinats a la recerca. L'any passat es va celebrar al Món Sant Benet i es van recaptar 50.400 euros. El novembre del 2014, els organitzadors ja van anunciar que la tercera seria a la Garrotxa.