"

6.6.16

Obertes les inscripcions per un curs d'emprenedoria en ramaderia ecològica


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), realitzarà un curs d’emprenedoria en ramaderia ecològica que es realitzarà a L’Escola Agrària de Manresa al llarg dels anys 2016 i 2017.

L’objectiu d’aquest curs, que tindrà una durada de 250 hores, és aportar els coneixements i experiències necessaris als emprenedors del sector ramader ecològic per desenvolupar-se com a empresaris i liderar un projecte propi, viable i de futur.
La metodologia del curs és innovadora i basada en projectes similars als que s’estan duent a terme a la Unió Europea. Es tracta d’un curs dinàmic, sense classes magistrals on estan previstes taules rodones, debats, grups de treball i visites tècniques entre d’altres metodologies i on els horaris s’adapten per fer compatible la feina a l’explotació i la formació.
La durada del curs és de 250 hores, dividides en 4 grans blocs:
1. Àmbit de la formació personal. Lideratge, decidir, creativitat, comunicar, negociació. Realitzat amb dinàmiques de grup.
2. Àmbit de la gestió tècnico-econòmica. Gestió financera, empresarial i fiscalitat. Realitzat en base a experts, casos pràctics i grups de treball.
3. Àmbit productiu del sector, que inclou visites i viatges tècnics. Nutrició, maneig, instal·lacions i bioseguretat. Realitzat mitjançant ponències i visites tècniques.
4. Àmbit de l’empresa, el cooperativisme o l’agricultura en grup. Cooperativisme, comercialització agroalimentària i normativa. Per mitjà de ponències aplicades.
L’emprenedoria va dirigida a ramaders professionals amb un projecte a desenvolupar, que es seleccionaran a partir de la informació recollida en una sessió informativa que es farà el dia 1 de juliol de 2016 a les 11 del matí, a l’Escola Agrària de Manresa.

Més informació: http://pae.gencat.cat/ca/noticies/160531_Curs_empreneduria