"

26.7.16

Provetsa entra a formar part del clúster INNOVACC


Provetsa ha entrat a formar part d'INNOVACC, que representa el clúster del sector carni porcí català, que té per objectiu promoure la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació i la cooperació. El primer projecte en el qual Provetsa treballarà tindrà com a objectiu rebaixar la dependència dels antibiòtics en animals.
INNOVACC és el clúster del sector carni més important d'Europa i pretén aconseguir l'enfortiment d'una indústria tradicional a la regió i desenvolupar un camí cap a l'avantguarda tècnica i productiva, millorant la seva posició a nivell europeu i el seu prestigi internacional.
Cal tenir en compte que l'Estat espanyol és el quart productor mundial de carn de porc amb 3,5 milions de tones, segons dades del 2012, després de la Xina, EUA i Alemanya. I per davant del Brasil i Rússia. Gairebé el 50% de la transformació de carn de porc de l'Estat es fa a Catalunya. A Catalunya es produeixen 1,5 milions de tones, una xifra semblant a països com Polònia, Dinamarca i Itàlia i que està per sobre de països com Holanda i Bèlgica. Catalunya, a més, exporta gairebé el 50% d'allò que produeix.