"

30.12.16

Catalunya és un dels primers clústers agroalimentaris europeus


En aquests darrers 30 anys, el sector ha fet una gran aposta per la internacionalització i les exportacions s’han incrementat en més d’un 1.200%. L’exportació del sector agroalimentari català ha crescut un 47,20% en els últims cinc anys i s’han pràcticament doblat (+91%) en els darrers 10 anys.
Actualment Catalunya és un dels primers clústers agroalimentaris europeus. Alhora és una de las primeres regions d’Europa amb el major increment en valor de las exportacions d’aliments i begudes al 2015: Catalunya (+ 9.95 %), França (+3.97%), Alemanya (+ 3.67%) i Dinamarca (+ 1,90%).
Els principals països importadors de productes agroalimentaris catalans són França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit i Japó, i els principals venedors a Catalunya són França, Alemanya, Brasil, Estats Units i Itàlia.
El sector de l’alimentació i begudes, primera indústria manufacturera de la indústria a Catalunya en ocupació, no només és un dels sector més important de l'economia, sinó també un dels àmbits amb més oportunitats de creixement. De fet, els experts coincideixen a assenyalar que el sector agroalimentari es perfila com un gran motor per a la recuperació de l’economia catalana.
Són xifres del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que la consellera Meritxell Serret va presentar a l'acte de celebració del 30è aniversari de Prodeca.