"

30.5.17

Provetsa presenta l'estratègia per reduir l'ús d'antibiòtics a Colòmbia


El gerent de Provetsa, Jordi Font, va ser un dels convidats al Congrés de Cargill a Cartagena de Indias, a Colòmbia, per explicar l'estratègia que està seguint l'empresa en els últims anys per a una menor dependència de l'ús d'antibiòtics en la producció animal. En la seva ponència va explicar els avenços que s'han dut a terme en additius no antibiòtics, tant a través del pinso com a través de l'aigua, i que ja permeten eliminar bona part dels antibiòtics que s'utilitzaven.
Entre aquests additius destaca el producte Agrocid Super Complet que, utilitzat a través de l'aigua, modifica els bacteris que conviuen a l'intestí de la truja i del garrí, dificultant la supervivència de bacteris perjudicials com l'E.Coli i substituint-los per altres que, actuant de forma simbiòtica, tenen efectes antiinflamatoris i contribueixen a que l'animal estigui més sa i amb un major creixement.
A la conferència hi van assistir prop de 300 ramaders de tot Colòmbia i també es van presentar additius pel pinso com el Bontestin que, utilitzat a través del pinso i conjuntament amb l'Agrocid Super Complet, obre una via per a la producció sense antibiòtics.