"

31.10.12

Mantes tèrmiques per al control ambiental de naus d'engreix


A Provetsa posem a disposició dels nostres clients un nou sistema de degestió del control ambiental de naus d'engreix de porcs. Ens estem referint a les mantes tèrmiques, anomenades col·loquialment "haimes". Aquestes s'instal·len a l'interior de la nau i permeten aconseguir millorar-ne la temperatura ambient i estalviar combustible energètic, durant els mesos més freds de l'any.

Aquestes mantes tèrmiques només s'utilitzen per a una engreixada i, normalment, es retiren quan els porcs tenen dos mesos de vida. El cost aproximat d'una manta (de 4,5 m d'amplada x 250 metres de llargària) és de 100€. Aquest preu varia en funció dels ports i el volum consumit. L'ús d’aquest sistema s'ha generalitzat en moltes empreses de Lleida i Aragó.

Els principals avantatges són:

- 5ºC més de temperatura estable durant les 24 hores del dia. A més, no hi ha fluctuacions de temperatures importants entre el dia i la nit.

- Més higiene dels porcs, ja que es delimita la zona neta i la zona bruta.

- Instal·lació ràpida i senzilla. Per exemple: En una nau de 1.000 caps de bestiar, la instal.lació té una durada d'unes 4 hores, aproximadament.

- Millora de la qualitat de l'aire, en les condicions d'allotjament dels animals i en els seus paràmetres productius (GMD, IC, Sanitat). I això, es nota en els resultats econòmics.

Aquesta nova temporada d'hivern instal·larem aquest sistema a diferents naus d'engreix de Provetsa i, posteriorment, oferirem als nostres clients una jornada de portes obertes per tal que puguin veure i valorar aquesta nova eina.