"

18.12.12

Jornada de formació per a la millora de l'eficiència productiva


El passat divendres 14 de desembre, l'equip veterinari de Provetsa va organitzar una jornada de formació dirigida als clients del sector porcí al Serrat del Figaró (Taradell). El gerent de Provetsa, Jordi Font, va donar la benvinguda als assistents i va destacar la importància del sector ramader en la cadena alimentària. Font també va presentar la nova web i va anunciar que a partir del mes de gener els clients podran fer les comandes i descarregar-se el Llibre de registre de medicaments online.

Tot seguit, la veterinària Lali Coma va iniciar la seva ponència sobre "Com millorar l'eficiència productiva de les nostres granges". La xerrada va girar entorn la producció, l'exportació, la sanitat i el consum de carn de porc a Osona i al món. Coma va assegurar que Osona és una de les poques zones del país on el sector porcí treballa amb més professionalitat i que, a més, comtpa amb una indústria càrnia rellevant. També va remarcar la importància dels que treballen, dia a dia, a la indústria porcina. "Encara que tinguem la millor genètica, sanitat i nutrició del món no aconseguirem obtenir els millors resultats si al davant no hi ha persones motivades i preparades. Per tant, és essencial el capital humà per aconseguir els nostres objectius", va reiterar.

A continuació, la directora de Màrqueting dels Laboratoris Boehringer, Cristina Cunill, va presentar Metacam. Aquest és un tractament antiinflamatori oral que permet millorar la producció de llet i el benestar de les truges que acaben de parir.

La jornada va cloure amb un dinar servit pel xef Nandu Jubany.