"

21.2.13

El dia a dia dels nostres professionals


Josep Soler: "Curar és més car que prevenir, per això és molt important seguir una bona pauta per evitar malalties i tractaments"

Josep Soler va néixer en un entorn ramader, a Vilanova i la Geltrú. Des de fa 16 anys forma part de l'equip veterinari de Provetsa. Cada setmana visita un gran nombre de granges de vedells d'arreu del territori català. Coincidint amb la resta dels seus companys considera que aquesta és una feina totalment vocacional.

Ajudar el sector ramader a tenir una producció de qualitat, sana, respectuosa amb el medi ambient i que generi benefici al propietari és el principal objectiu que ell té a Provetsa. Josep Soler assegura que la prevenció és un dels factors clau per aconseguir-ho. "Curar és més car que prevenir, per això és molt important seguir una bona pauta de prevenció per tal d'evitar malalties i tractaments", comenta. Si hi ha algun animal que no segueix aquesta pauta "s'ha de tractar o deixar-lo per inviable", afegeix. Soler explica que la pauta preventiva òptima principalment consisteix en la manipulació i en l'alimentació. "Moltes vegades fas molta més feina amb una bona manipulació que amb l'aplicació de tractaments antibiòtics. I és que, amb una planificació adequada evites moltes urgències", diu.

A part de prevenir i curar, formar als cuidants és una altra de les tasques que destaca Josep Soler en el seu dia a dia. Per tal que una granja funcioni correctament "és important que el client sigui autosuficient i pugui solucionar el problema a primera instància", destaca.

La immediatesa és un altre dels aspectes que considera rellevants per assegurar el bon funcionament d'una explotació. "Treballem amb animals vius, per tant, si sorgeixen problemes els hem de resoldre ràpidament", diu. En aquest sentit, els nous canals de comunicació sorgits a través de l'actual revolució tecnològica també són beneficiosos per al sector ramader. Soler explica que el WhatsApp i el correu electrònic s'han convertit en dues eines molt utilitzades per comunicar-se entre els veterinaris i cuidadors de Provetsa. "Quan un ramader té algun problema t'ho pot explicar per telèfon, però si te n'envia una foto o vídeo te'n fas una idea molt més real", diu i afegeix que aquests nous canals "en ajuden a actuar amb rapidesa".

Tot i que les noves tecnologies facilitien la comunicació i l'actuació dels veterinaris, per Soler és molt important el tracte personal. "Cada setmana visitem els clients i fem un seguiment exhaustiu de la granja. Encara que una granja funcioni correctament, no pots deixar-la de visitar", diu i afegeix que "el tracte humà i de proximitat és essencial per un bon funcionament, i a Provetsa això ho tenim molt clar".

Josep Soler es considera un afortunat per poder treballar del que més li agrada. "A més, quan veus que les coses funcionen i que el client està content, és extraordinari", conclou.