"

18.4.13

El dia a dia dels nostres professionals


Jordi Pujol: "Treballem per un sector molt sensible, per clients molt propers i familiars, i això és fantàstic"

En Jordi Pujol va estudiar a l'Escola de Formació Professional de Quintanes, és fill de d'una família de ramaders i coneix Provetsa des de que era ben petit. Recorda quan els camions de la comercial farmacèutica descarregaven els sacs de pinso a casa seva, diu que li encantava ajudar als seus pares a cuidar el bestiar i explica que amb els seus germans se sortejaven “qui dels tres trucava a Provetsa per fer la comanda de medicaments o pinso per al bestiar perquè tots ho volíem fer”. Ara fa 9 anys que treballa al departament de logística i transport de l'empresa.

"Per oferir un bon servei has d'estar al cent per cent i donar el millor de tu. No et pots encantar", diu i assegura que "la immediatesa i la puntualitat són dos aspectes essencials perquè aquest departament funcioni correctament". En Jordi transporta les comandes de pinso i medicaments, i en fa el repartiment. "El client agraeix que li portis els productes que ha demanat en condicions òptimes. És per això que, intento treballar d'una manera ordenada, correcta i endreçada, com si fos per mi", comenta.

La ruta que fa diàriament depèn de les comandes i les necessitats del client. "Mai deixem cap client desatès. Si en un sol dia hem d'anar dos cops a un mateix destí, hi anem", remarca i afegeix que l'horari de repartiment "l'adaptem segons la demanda per tal de donar el millor servei". Pujol assegura que el bon funcionament del departament "és gràcies a tot l'equip que en formem part i que treballem colze a colze perquè les comandes arribin a temps", subratlla.

"M'agrada molt conduir, parlar amb els clients i escoltar-los, i aquesta feina m'ho permet" comenta i explica que aquesta és una de les àrees que "tenim més contacte directa amb el client, tan per bo com per dolent. Percebem si estan satisfets o no perquè els veiem molt sovint. I és que, el contacte humà és necessari per poder avançar i millorar".

Pujol considera que aquesta "és una feina molt agraïda ja que treballem per un sector molt sensible, per clients molt propers i familiars que propicien un tracte molt humà, i això és fantàstic".