"

16.5.13

Visita a l'empresa SCA adquirida per Cargill


Un equip de Provetsa ha visitat la fàbrica SCA Iberica especialitzada en nutrició animal i programes d'alimentació per a garrins. L'empresa està ubicada a Mequinensa (Saragossa) i recentment ha estat adquirida per la multinacional Cargill amb la finalitat d’esdevenir líder mundial en alimentació.

Cargill és una empresa privada que comercialitza, processa i distribueix aliments i productes agraris, industrials i financers per tot el món. Aquesta empresa, que va ser fundada als Estats Units el 1865, opera avui a 65 països i compta amb més de 142.000 treballadors.

Provetsa és distribuïdora oficial de productes alimentaris Provini, Nutral i SCA. A partir dels propers mesos aquestes tres marques seran distribuïdes sota un mateix paraigües, la marca americana Cargill.

Durant la visita els responsables de Cargill han explicat a l'equip de Provetsa els objectius, les accions i millores que portaran a terme en els pròxims anys amb motiu d'aquest canvi.

El director de Provetsa, Jordi Font, valora molt positivament la fusió entre SCA i Cargill. Aquest canvi suposarà "més seguretat alimentària atès que els productes de nutrició animal tindran una major regularitat, digestabilitat i estabilitat ja que segueixen una cocció diferent" comenta i afegeix que "els nostres clients ho podran valorar mesurant els resultats de la seva producció. Per lògica han de notar una millora en el creixement dels animals".

Algunes de les accions que tenen previst portar a terme en aquesta nova etapa és la publicació dels resultats de la granja experimental i recerca de 1.100 mares en fase de deslletament, que SCA té a Calaf (Anoia, Barcelona). L'objectiu és recollir totes les xifres, dades i millores, i compartir-ho amb les explotacions comercials per tal que els clients puguin conèixer de primera mà el resultats dels productes que fabrica Cargill.

Esdevenir referent en totes les fases de nutrició

Actualment Cargill té el 35% de la quota de mercat en dieta de garrins. Dos dels principals objectius de Cargill en els pròxims cinc anys són: esdevenir l'empresa líder d'Espanya en totes les fases de producció de nutrició animal i ampliar la xarxa de distribució. Aquest és un dels motius pels quals s'han reunit amb representants de Provetsa, per tal de poder conèixer el seu punt de vista i fer les seva aportació com a distribuïdora dels seus productes.

Aliments produïts amb matèries primeres d'alta qualitat

En aquesta fàbrica de Mequinensa s'hi produeixen mensualment més de 70 productes diferents i uns 4 milions de quilos de pinso i cereals tractats.

Per assolir aquests objectius Cargill prioritza la utilització de matèries primeres d'alta qualitat. En aquest sentit, els responsables de Cargill han remarcat que els avantatges d'ús d’un pinso d'alta qualitat és fonamental per estimular el sistema i l'activitat enzimàtica de l'animal, i incrementar-ne el creixement postdeslletament.

Noves gammes de pinso

La fusió provocarà la integració de les línies de pinso que tenen Nutral i SCA, aquestes s'unificaran per fer-ne quatre gammes: Maxima, Performance, Safe i Essential. Aquests tipus de pinsos estan adaptats a les necessitats i realitats dels clients, i adequats segons cadascuna de les fases de nutrició de l'animal.

'Rescue Milk' és un altre sistema nutricional que ha presentat Cargill. Es tracta d'un alimentador de llet, fix o mòbil, per a garrins que serveix per deslletar els que tenen 6 dies de vida.