"

24.5.13

El dia a dia dels nostres professionals


Núria Pujol: "Provetsa ha crescut, però ha sabut mantenir el caliu familiar"

La Núria Pujol fa 19 anys que treballa a Provetsa. Va començar a treballar-hi el 1994, aleshores hi feia les pràctiques i ho compaginava amb els estudis de Ciències Empresarials. Avui és la responsable del departament de vendes de l'empresa.

"El meu dia a dia consisteix en gestionar les comandes dels clients i, paral·lelament, evitar que no hi hagin ruptures d'estocs. Cada dia el client et demana productes que se li han d'entregar al moment, per tant, és molt important fer un bon control de l'estoc per tal de no quedar-nos sense material i poder servir al client dins el termini previst", explica i afegeix que els productes "han de tenir molta rotació, no es poden tenir encallats, sinó al final et surt car. A més, és primordial tenir clara la quantitat que s'ha de comprar de cada producte per tal que no en quedi cap sense servir. A més, la majoria de productes que oferim estan condicionats per la caducitat".

Provetsa realitza la compra de la majoria dels productes directament als laboratoris fabricants la qual cosa "considero que és un valor afegit perquè pots oferir millors preus mantenint la qualitat, i el client ho valora molt positivament", puntualitza Pujol. L'agilitat i la immediatesa a l'hora de respondre les comandes és essencial per oferir un bon servei "com també ho és reaccionar amb rapidesa davant de qualsevol reclamació o error que pugui sorgir. Cal ser àgil i trobar una solució immediata", subratlla.

El department de vendes de Provetsa gestiona gairebé el 90% dels clients de l'empresa. "És molt important assegurar que les quantitats i els preus són correctes, per tal de no fer cap errada en la facturació", explica. La factura s'envia en format paper, tot i que prèviament el client pot consultar-la a la web, a l'àrea privada que aquest any ha posat en marxa Provetsa destinada única i exclusivament per als clients. "Aquest procés ens permet agilitzar i facilitar-los la gestió administrativa de l'explotació d'una forma ràpida i senzilla", diu.

Pujol comenta que li agrada molt la tasca que porta a terme a Provetsa. "Considero que tinc una feina molt dinàmica, m'agrada, em sento molt bé fent-la" i diu que el que més valora de l'empresa és que "Provetsa ha crescut molt, a nivell d'infraestructura, però ha sabut mantenir el caliu familiar". Núria Pujol conclou la conversa assegurant que "el tracte humà és el que ens diferencia i fa que comptem amb una important fidelització per part dels clients".