" frameborder="0" allowfullscreen>

13.6.13

Jornada per prevenir la cetosi a les explotacions de llet


El passat 10 juny va tenir lloc al Serrat del Figaró (Taradell) la presentació de Kexxtone, un producte innovador per prevenir la cetosi subclínica a les explotacions de llet. A la jornada, organitzada per Provetsa amb el suport del laboratori Elanco, van assistir-hi més de 100 persones entre les quals hi havia representants de comercials farmacèutiques de Barcelona, Girona, Castelló i València, ramaders de petites i grans explotacions de vaques de llet, i veterinaris.

El director de Provetsa, Jordi Font, va donar la benvinguda als assistents. Tot seguit, el responsable de la unitat de negoci de remugants d'Elanco a Espanya i Portugal, Tiago Teixeira, va explicar la presència d'Elanco al món. Teixeira també va fer un breu resum de com s'ha optimitzat la producció de llet en els últims anys, produint molt més amb molts menys recursos naturals. Elanco és una companyia líder en investigació a nivell mundial. La seva filosofia se centra en produir aliments sans i respectuosos amb el medi ambient.

A continuació, la veterinària i assessora tècnica de remugants a Elanco, Cristina Andreu, va iniciar la ponència sobre la cetosi. Andreu va explicar les causes i conseqüències d'aquest trastorn metabòlic. "Estudis nacionals i internacionals publicats en els darrers anys, mostren que més del 30% de les vaques desenvolupa cetosi subclínica en les primeres setmanes de postpart", va destacar i va afegir que la cetosi "té conseqüències negatives sobre l'eficiència reproductiva, la producció de llet i la salut de les vaques", per tant, se'n recent la butxaca i el rendiment econòmic de les explotacions.