"

21.6.13

El dia a dia dels nostres professionals


Pep Molera: "Els clients confien molt en Provetsa i això s'agraeix"

Pep Molera fa 4 anys que forma part de l'equip de veterinaris de Provetsa oferint servei tècnic veterinari als clients de l'empresa de forma independent. "La meva feina implica visitar els ramaders regularment i formar-los al dia a dia perquè puguin resoldre els problemes que els hi sorgeixen, així com també ajudar-los a tenir la màxima productivitat amb el mínim cost millorant el maneig de les seves explotacions", explica Molera.

Cada setmana visita un gran nombre de granges d'Osona i de les comarques veïnes. Revisa els paràmetres productius de les granges, el maneig, vetlla per la sanitat dels animals i el bon funcionament de les instal·lacions, i que en conjunt "tot estigui bé per tal d'assegurar que la granja no té cap debilitat. En cas que la tingui, cal corregir-la amb immediatesa pel bé del ramader i de la seva explotació", comenta.

Osona és una de les poques zones de l'Estat on el sector porcí no està integrat. Per Molera això és molt positiu ja que "a part d'haver-hi feina pels veterinaris, el fet que les explotacions no estiguin integrades fa que els ramaders siguin molt professionals i exigents, treballin bé, sàpiguen que més els convé als animals i, siguin més conscients del benestar animal i de les necessitats nutritives i ambientals del bestiar". A més, a Osona "ho tenim tot: fàbriques de pinso, sales de desfer, escorxadors,… i això ens juga molt a favor", puntualitza.

"El fet d'intentar posar-nos en la pell del ramader i no pensar només en vendre productes, és el que ens fa diferents a Provetsa i a tot l'equip humà que en formem part", considera Molera. "Si el client se'n surt, tots hi sortim guanyant", comenta i afegeix que "Provetsa, els ramaders i els veterinaris coincidim en què la nostra prioritat és millorar les condicions dels animals. I és que, si aconseguim un bon maneig en la producció, disminuïm el tractament dels animals amb fàrmacs".

Pep Molera diu que "el fet de poder contribuir a aconseguir un estatus sanitari en una explotació és molt gratificant" i conclou assegurant que els clients "confien molt en Provetsa i en el seu servei tècnic, i això s'agraeix perquè vol dir que alguna cosa estem fent bé".