"

9.7.13

Continua el bloqueig de Rússia a les exportacions càrnies espanyoles


El secretari de l'Associació nacional d'indústries de la carn d'Espanya (Anice) i cosecretari de la Conferació d'organitzacions empresarials del sector carni a Espanya (Confecarne), Miguel Huerta, exposa en un article d'opinió publicat al portal web de veterinària Abéitar que la decisió de Rússia de bloquejar les exportacions càrnies espanyoles -decretada el passat mes d'abril- ha posat novament de manifest la dicotomia entre les administracions bolcades en l'agilització del comerç, per una banda, i les autoritats sanitàries, que ni creuen ni comparteixen les inquietuds i preocupacions del sector, per l'altra.

Huerta recorda que Espanya és líder en el sector porcí a nivell mundial amb una producció excedentària. En aquest sentit, considera que l'exportació és una necessitat, i alhora una oportunitat de desenvolupament i generació de riquesa, i insisteix que Espanya necessita un canvi urgent en el model de gestió de l'Administració per al comerç exterior.

El secretari de l'Anice assegura que aquest bloqueig pot acabar alterant profundament el mercat de la carn de porcí a Espanya i afectar a moltes empreses que han estat dirigint les seves exportacions a aquest destí. Com a conseqüència, aquestes empreses poden veure's afectades per la pèrdua de llocs de treball i de l'activitat econòmica de manera irreversible.

Podeu llegir l'article complert en aquest enllaç:
http://albeitar.portalveterinaria.com/noticia/12334/LA-FIRMA-INVITADA/El-bloqueo-de-Rusia-a-las-exportaciones-carnicas-espanolas.html

Altres notícies relacionades:
http://www.provetsa.com/actualitat_more.php?id=58