"

23.7.13

El dia a dia dels nostres professionals


Josep Teixidor: "Quan i com aprenc més és visitant els ramaders a les granges i escoltant-los"

Josep Teixidor va incorporar-se a l'equip comercial de Provetsa a l'estiu del 2012. Tal com diu ell mateix, la seva tasca no es base només en vendre productes, sinó també en "cuidar els ramaders i assegurar-me que tots els productes que els hi subministrem funcionen correctament i, si es dóna el cas, solucionar els entrebancs que puguin sorgir", explica.

El principal objectiu de Provetsa és abastir d'aquells productes i serveis que necessita la pagesia i que els ajudi a produir aliments de qualitat. En aquest sentit, la feina diària de Josep Teixidor és primordial perquè s'estableixi una bona comunicació entre l'empresa i el client. "Visito els clients a la granja, tot i que intento no robar-los-hi gaires minuts del seu temps perquè tal com diuen els propis ramaders: 'a pagès sempre hi ha feina'. I és ben cert, treballen moltes hores, però crec que és necessari anar-los a veure ja que el tracte de tu a tu és molt important. I és que, prefereixo molt més visitar-los personalment que trucar-los per telèfon. Jo encara sóc dels que defenso les converses cara a cara".

El tracte directa amb els clients es reforça amb l'organització bianual de jornades i xerrades informatives sobre temàtiques d'interès o productes innovadors destinades als clients dels sectors porcí, vacum i oví. "Aquestes jornades són un punt de trobada informal que permet als ramaders conèixer novetats del sector i, alhora establir sinergies entre ells".

Teixidor assegura que encara li queda molt per aprendre. "Tal com explico als clients, jo encara vaig amb la 'L' de pràctiques. De fet, només fa un any que treballo a Provetsa, abans em dedicava a una professió totalment diferent", diu i afegeix que "quan i com aprenc més és visitant els ramaders a les granges i escoltant-los".