"

6.8.13

Estudi per quantificar l'ús d'antibiòtic en la producció de carn


Durant els mesos de juliol i agost, Provetsa elabora un estudi per quantificar l'ús d'antibiòtic en la producció de carn de porc d'11 explotacions de clients de la comarca d'Osona. La finalitat de l'estudi és obtenir una aproximació de la tendència d'aquestes granges en el consum d'antibiòtics.

L'anàlisi es fa a partir d'uns indicadors preestablerts. Posteriorment, els resultats es compararan amb granges similars d'Holanda, Alemanya i Dinamarca, països que compten amb un programa per limitar l'ús d'antibiòtics en la producció animal. A Espanya encara no hi ha cap iniciativa d'aquest tipus. És per això que, des de Provetsa "volem conèixer la situació real de les explotacions per tal de poder oferir el millor assessorament als clients quan sigui al moment", comenta el gerent de Provetsa, Jordi Font.

Cristina Carbonell, estudiant de primer de la Llicenciatura en Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB), és l'encarregada de fer l'estudi. Tal com explica Carbonell, l'objectiu és "avançar-nos i explicar als clients a on ens trobem, quines opcions estan aplicant i funcionant en altres països per tal d'estar preparats el dia que sorgeixi una llei que ho regularitzi, i alhora aconseguir una millor qualitat de la carn".