"

14.8.13

El dia a dia dels nostres professionals


Eugeni Fuertes: "El pinso és la inversió més important en la producció animal"

Eugeni Fuertes viu a Vilafranca del Penedès. Amb més de 30 anys d'experiència al sector agroramader, forma part del servei tècnic veterinari de Provetsa des de fa 23 anys. Assessora els clients en temes relacionats en nutrició, sanitat i benestar animal que l'empresa farmacèutica té a les comarques de Tarragona i Lleida, i a les províncies de València i Castelló. Cada dilluns es desplaça a les oficines de Vic per planificar la setmana.

Fuertes considera que el pinso "és la inversió més important en la producció animal" i explica que "recomanar fórmules de pinso, segons el producte final que vol aconseguir el ramader, i controlar l'alimentació dels animals per assegurar que no hi hagi cap problema que puguis incidir en el creixement productiu és la meva principal tasca a Provetsa". Una feina que desenvolupa amb el recolzament d'un veterinari.

Cada setmana visita els clients directament a la granja. Igual que molts dels seus companys, coincideix en què el principal objectiu de Provetsa "és que el client es guanyi la vida amb la producció, per tant, la màxima prioritat del servei tècnic és recomanar el millor per la seva granja", diu i afegeix que el tracte "és totalment personalitzat i estem a la seva disposició les 24 del dia i els 7 dies de la setmana. Aquest és un valor que ens fa diferents de la resta d’empreses del sector".

Avui dia, el coneixement detallat dels nivells nutricionals permet oferir dietes adaptades a les necessitats dels animals per aconseguir l'aprofitament de tots i cada un dels nutrients que les composen. "Treballem amb dietes baixes en proteïna per reduir les concentracions de nitrogen al purí, i amb aportacions exquisides d'aminoàcids vitamines i minerals per aconseguir índex productius òptims", explica Fuertes.

Abans el 60% la inversió que es destinava al bestiar era en alimentació, però avui dia s'hi destina el 100%. "La inversió s'ha duplicat a causa de l'especulació al mercat dels cereals i això està fent molt mal al sector", comenta. Fuertes diu que li encanta treballar amb gent jove. "Són els que tenen ganes de que el sector tiri endavant, són el futur i crec que hi tenen molt a dir i a fer".