"

30.9.13

Uns setanta pagesos es reuneixen per parlar de la Llotja de Vic


El passat mes d'agost es va organitzar un sopar amb una setentena de ramaders, comercials, representants d'escorxadors i fabricants de pinso a Gurb per projectar noves idees i impulsar la Llotja de Vic -que cada dissabte té lloc- amb la finalitat de millorar-la i aconseguir més participació i implicació per part de la gent jove del sector.

A la trobada es va fer una enquesta anònima demanant si es creia oportú un canvi de data del mercat –enlloc de dissabte fer-lo el dijous-, la periodicitat amb què hi assistirien -cada setmana o puntualment- i també es demanava que cadascun dels assistents proposés idees per tal de saber què ha de tenir el mercat de Vic perquè sigui més interessant i hi tingui més assistència.

Malgrat l'interès que va tenir el sopar, els resultats de les enquestes van mostrar que no hi havia un interès clar en el canvi de dia ja que les respostes van ser igualades, 50% el dissabte i 50% el dijous. Tanmateix, sí que hi va haver ramaders que van mostrar la necessitat d'organitzar-hi xerrades sobre instal·lacions, genètica, sector carni,.. entre d'altres temes d'interès.

Tota la informació recollida en les enquestes es va presentar a la Cambra de Comerç per tal de que la pugui tenir present en la gestió de la Llotja de Vic.

El sopar va comptar amb la presència de l'Alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal que va mostrar el seu suport al sector ramader de la comarca.