"

27.10.13

Rússia desbloqueja les exportacions de canals


El servei d'inspecció fotosanitària i veterinària rus ha donat el vistiplau a quinze empreses del sector porcí espanyol –de les quals vuit són catalanes- a tornar a exportar canals. L'exportació de carn de porc estava suspesa des del mes d'abril passat perquè no complia amb les exigències del reglament d'exportacions de Rússia.

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fefric) confia que les exportacions es puguin reprendre al mes de gener com a molt tard. Arran del bloqueig per part de Rússia, el porcí espanyol ha hagut d'obrir nous mercats per compensar la caiguda de les vendes als mercats de Rússia amb la mirada posada a Xina i l'Àfrica.

Segons dades del Ministeri d'Agricultura espanyol, el potencial porcí d'Espanya era de 24,6 milions de porcs a finals del mes de maig passat. D'aquests, 7,1 milions són garrins, 5,81 milions porcs de cria i recria, 9,52 milions són porcs d'engreix, i uns altres 2,34 milions són truges. El preu a Mercolleida del porc engreixat ha baixat per setena setmana consecutiva, i cotitza a 1,368 el quilo.

Altres notícies relacionades:
http://www.provetsa.com/actualitat_more.php?id=69
http://www.provetsa.com/actualitat_more.php?id=58