"

21.11.13

El dia a dia dels nostres professionals


Damià Vinyet: "La col·laboració entre ramader i veterinari és essencial per aconseguir bons resultats"

Damià Vinyet fa 7 anys que treballa amb l'equip veterinari especialitzat en vedells de Provetsa. Llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona, és el veterinari més jove de la plantilla. Cada setmana visita les granges dels clients que l'empresa osonenca té a les comarques d'Osona, el Ripollès, el Bages i el Vallès.

Provetsa ofereix serveis de veterinària a centenars de granges localitzades a diferents municipis de les comarques catalanes per tal d'ajudar al sector ramader a produir aliments de qualitat, sans i respectuosos amb el medi ambient. "Una nutrició òptima és un dels aspectes més importants per aconseguir produccions de qualitat i, per tant, garantir carns gustoses i nutricionalment correctes" explica Vinyet.

"La prevenció de malalties i l'aplicació d’una bona pauta de maneig són els altres dos aspectes claus per tal d'aconseguir els resultats esperats i produccions de qualitat", afegeix. Un altre dels aspectes que remarca és la involucració dels cuidadors, així com també la tasca col·laborativa entre cuidador i veterinari. "La bona comunicació i relació entre ambdós és essencial per aconseguir bon resultats. Jo aprenc dels ramaders i ells aprenen de mi, és un intercanvi de coneixements recíproc" comenta. En aquest sentit, considera que confiar en la visió del ramader és molt important a l'hora de fer un bon diagnostic. "Ells són els que veuen cada dia l'evolució de l'animal, per tant, quan arribes a la granja confiar en la visió i impressió del ramader és primordial per fer un bon diagnòstic. Depenem un de l'altre", diu.

Vinyet acaba la conversa assegurant que "la immediatesa i la bona coordinació entre tots els departaments que conformen Provetsa fan que sigui una de les empreses líders en el sector farmacèutic veterinari, juntament amb la llarga trajectòria i experiència dels professionals que hi treballen".