"

23.1.14

El dia a dia dels nostres professionals


Jordi Font: "El sector porcí és un exemple dels avenços aconseguits en els últims anys"

Jordi Font Comas és el gerent de Provetsa des de fa tres anys, després d'agafar el relleu del seu pare en aquesta tasca. Amb aquest relleu generacional, que es formalitza el 2011, s'impulsen els canvis necessaris dins de l'organització per tal de fer front als reptes que la situació de crisi plantejava. "Amb el pare vam creure que a més de portar a terme alguns canvis que calien a l'empresa, també era bo que hi hagués també un canvi de lideratge. Va ser així doncs com em va passar el relleu en la direcció del negoci".

Font va començar a treballar a Provetsa el 1997 i des d'aleshores i fins a l'actualitat ha treballat en els diferents departaments que conformen l'empresa. "Porto Provetsa en el meu ADN. Recordo haver-hi jugat de petit i durant tot els anys que fa que hi treballo pràctiment he passat per tots els departaments". Segons Font, la direcció de Provetsa "ha seguit un procés de transició molt natural i això ens ha permès incorporar les idees pròpies de les noves generacions, sense perdre el valor de l’experiència acumulada" en els més de 30 anys de vida del negoci.

"L'eficiència és una paraula que està molt de moda i també en el sector ramader, però la eficiència te també té un punt cruel, ja que a vegades implica eliminar aquells esglaons de la cadena que no aporten valor", explica Font. Des de Provetsa "lluitem de manera constant per ser cada dia més valuosos per als nostres clients i proveïdors. Una mostra d’això és el creixement sostingut dels últims anys i, la fidelització i obtenció de noves exclusivitats", afegeix.

Cada vegada són més els clients que confien la seva gestió de compres a Provetsa. "Som especialistes en això i vetllem per aconseguir-los els millors preus en tot els productes que els servim. També els facilitem el control de documents, receptes, albarans i llibres de registre de medicaments. Ho tenen tot digitalitzat i ho poden consultar a la web o fent una trucada a la centraleta Provetsa", comenta.

La vinculació del sector ramader amb el potent sector agroalimentari és molt forta. "Hem d'esforçar-nos molt per no perdre el tren i seguir les exigències d'un sector punter i un dels motors econòmics del nostre país", diu i afegeix "projectes com el que hem encetat en 9 explotacions de la comarca per fer un ús mes racional dels antibiòtics, o tot allò que té a veure amb una producció mes sostenible -que no ecològica-, seran claus en els propers anys".

"El sector porcí és un clar exemple dels avenços aconseguits en els últims anys", remarca Font. També en l'àmbit de la sostenibilitat "avui som capaços de portar un porc a l’escorxador que ha consumit molts menys quilos de pinso, d'aigua, d'energia i ha generat molts menys litres de purí i amb reduccions de nitrogen de fins al 40%. D'això se'n diu eficiència i sostenibilitat".

Durant els tres anys que porta a la gerència de Provetsa, Font diu haver pogut comprovar "el nivell d'exigència d’un sector que mou un capital econòmic molt gran i que està liderat per empresaris de primer nivell que avui dia no tenen res que envejar als altres sectors econòmics", conclou.