"

24.4.14

Jornada de nutrició animal amb Zinpro


En el marc del "VI Feet First Swine Seminar" l'empresa especialista en nutrició, Zinpro, va organitzar quatre xerrades impartides per especialistes europeus al llarg de dues intenses jornades. Provetsa i Genefarm van col·laborar en la organització de la primera sessió de les ponències que va tenir lloc el dijous, 27 de març, a la Masia Vilasendra (Oristà) i que va reunir uns 90 assistents.

El primer ponent va ser el doctor Christopher Mülling, professor d'anatomia patològica veterinària de la Universitat de Leipzig, Alemanya. Amb la ponència "Dinàmica i histopatologia de les lesions de potes en truges", Mülling va assenyalar la importància d'identificar i preveure el problema abans que es produeixi, ja que els problemes de l'aparell locomotor suposen una causa de pèrdua d'animals i de productivitat.

Sota el títol Millorant el benestar per millorar la producció en truges i porcs. Mossegades de vulva i cues" Laura Boyle, directora científica de Benestar Animal de l'Institut Irlandès per a l'Agricultura i el Desenvolupament Alimentari, va assenyalar que les malalties productives són malalties causades per l'estrès, ja que el porc actual està sota una intensa pressió productiva.

Després de la pausa cafè es van reprendre les ponències amb la intervenció de Nathalie Quiniou, nutricionista i investigadora de IFIP. Amb una presentació titulada "Estratègies alimentàries per millorar la vitalitat al naixement i la longevitat de les truges", la doctora Quiniou va posar de manifest la realitat productiva actual, en què una major exigència productiva ha d'estar acompanyada per una aportació de pinso adequat i adaptat a cada etapa, a la condició corporal, l'apetit o al potencial de producció de llet.

La jornada va finalitzar amb una interessant ponència sobre economia impartida pel catedràtic i professor de la Universitat Ramon Llull, Santiago Niño Becerra, que va donar lloc a múltiples qüestions. Sota el títol "Prediccions i tendències macroeconòmiques a Espanya i Europa" Niño Becerra va analitzar mitjançant gràfics la variació del creixement del PIB mundial entre els anys 2010-2020.

Més informació a: http://albeitar.portalveterinaria.com/