"

29.4.14

El dia a dia dels nostres professionals


Esteve Selga: "M'emporto un molt bon record de Provetsa"

Esteve Selga ha format part de l'equip de Provetsa ininterrompudament, des que es va inaugurar l'empresa fins a l'actualitat. "Amb en Jordi Font Rifà fa molts anys que ens coneixem. Vam començar a treballar junts el 1976, per un laboratori de productes veterinaris. El 1983 en Jordi va decidir crear Provetsa. Em va demanar si volia entrar-hi a treballar i no m'ho vaig pensar ni un moment", recorda l’Esteve, que aquest mes de març s'ha jubilat després de gairebé tota una vida treballant a Provesta.

"Quan es comença una empresa, un ha de fer de tot. Des de tasques administratives o veterinàries fins a comercial o transportista. I més aleshores, que no hi havia tantes especialitzacions com avui", explica Selga fent referència als inicis de Provetsa. Sempre va combinar la feina amb la tasca de ramader a la seva pròpia granja de vedells d'engreix. El fet de viure a Berga, Selga s'encarregava dels clients del Berguedà i les comarques veïnes, Solsonès i Bages.

Fent un repàs de l'evolució del sector agroramader Selga assegura que "el benestar animal ha canviat de la nit al dia, però a millor. Ara els ramaders són més conscients de la importància d'un bon maneig de les explotacions la qual cosa repercuteix de manera positiva en la producció, qualitat i seguretat dels aliments". Considera que la feina de ramader "és totalment vocacional. Tot i que s'ha professionalitzat, i això potser n'ha fet perdre una mica l'essència". Tot i això, veu amb bons ulls el futur del món ramader.

Després de més de 30 anys treballant al sector farmacèutic veterinari, Selga deixa enrere una etapa de la seva vida que assegura que mai oblidarà. "M'emporto un molt bon record de Provetsa. Sempre m'hi he sentit molt a gust i recolzat", comenta emocionat. Per ell la clau de l'èxit de l’empresa és que "la majoria som fills de ramaders i tots els que hi treballem aquí, o hi hem treballat, ho hem fet amb responsabilitat, com si fos la nostra empresa".

El director de Provetsa Jordi Font Rifà, juntament amb tot l'equip, ha volgut retre un petit homenatge a Esteve Selga amb l'entrega d'una placa commemorativa de record per la seva tasca. "Estem molt agraïts del treball i dedicació de l'Esteve i molt contents d'haver pogut compartir tots aquests anys plegats".

Moltes gràcies Esteve!