Veterinari online


Consulta les preguntes més freqüents i ajuda'ns a millorar aquest apartat amb qualsevol dubte que tinguis.
Si no trobes cap argument que et solucioni el problema, consulta'ns personalment i et respondrem amb la major brevetat possible. Gràcies!

Amb la nova llei de benestar animal, fins a quina edat podem mantenir les truges a les gàbies un
cop s'han cobert?

A l'hora de triar una genètica amb què es millor que em fixi amb el número de garrins que fan
o amb el pes de garrins nascuts per truja com diuen algunes veus?Amb la nova llei de benestar animal, fins a quina edat podem mantenir les truges a les gàbies un
cop s'han cobert?


Des del moment del deslletament podem tenir les truges a les gàbies com a màxim fins a 4 setmanes post cobriment. A partir de les quatre setmanes post cobriment, segons la nova interpretació que ens ha fet arribar el DARM, es permetrà les gàbies sempre i quan aquestes no tinguin cap dispositiu que permeti bloquejar-les en bloc. Hem de tenir en compta que sempre hem de respectar els metres que ens marca la normativa.

A l'hora de triar una genètica amb què es millor que em fixi amb el número de garrins que fan
o amb el pes de garrins nascuts per truja com diuen algunes veus?


Crec que a l'hora de respondre aquesta pregunta una opció no exclou l'altre. Jo el que vull és tenir una genètica que tingui una viabilitat dels garrins als 5 dies de vida molt alta i un de pes del garrí al néixer en una mitja per sobre de 1,1-1,2 Kg. No només el pes del garrí al moment de néixer va condicionat al número de garrins que fa la truja, perquè estem veient en moltes granges que el maneig de l'alimentació en la fase de gestació influeix molt en el pes d'aquest garrí més que no pas la genètica.